Meer ruimte voor ondernemers

In onze gemeente is het midden- en kleinbedrijf van wezenlijk belang voor de werkgelegenheid en dat koesteren we. De VVD wil ondernemers de ruimte geven. Gemeentelijke opdrachten worden, binnen de kaders van wet- en regelgeving, aan lokale ondernemers gegeven. Daar staat de VVD voor!

De VVD wil de stofkam door het geheel aan vergunningen halen. Bijvoorbeeld door het samenvoegen van vergunningen of vervangen door een meldingsplicht of meer algemene regels. Of het schrappen van overbodige, soms tegenstrijdige en niet handhaafbare regels. Zo kunnen ook winkeltijden flexibel zijn; ondernemers bepalen zelf wanneer hun winkel open of dicht gaat.

De VVD koestert de agrarische sector in onze gemeente. Wij willen dat deze sector zich op een duurzame wijze blijft ontwikkelen. De sector krijgt ruimte voor nevenactiviteiten op het gebied van recreatie, toerisme, natuurbeheer of andere bedrijvigheid. Tevens krijgen agrarische ondernemers de ruimte om medewerkers voor seizoensgebonden werkzaamheden op eigen terrein te huisvesten. De VVD wil dat de gemeente agrariĆ«rs stimuleert om aan landschapsbeheer te doen. Agrarische grond wordt niet gebruikt voor energieopwekking. 

Recreatie en toerisme zijn in onze gemeente belangrijke dragers van de lokale economie. De detailhandel en horeca profiteren hier ook van. De VVD wil een uitbreiding van terrassen toestaan. Dit stimuleert de lokale economie, de leefbaarheid en het gebruik van de openbare ruimte.