Een inleiding op het verkiezingsprogramma

De VVD wil een gemeente waar het prettig wonen, werken, leren en verblijven is met een blijvend goed voorzieningenniveau en dat alles met redelijke kosten voor haar inwoners.

Er vinden vele ontwikkelingen in de samenleving plaats. Dit merken we ook in onze gemeente Tynaarlo. Denk hierbij aan transformatie in het sociaal domein, woningnood, klimaatverandering en energietransitie. Op basis van deze vraagstukken en gesprekken met inwoners van Tynaarlo beseffen we dat er nieuwe impulsen en keuzes nodig zijn om te borgen dat onze gemeente een gemeente is waar we met elkaar trots op zijn. Een gemeente waar het prettig wonen, werken, leren en verblijven is met een blijvend goed voorzieningenniveau en dat alles met redelijke kosten voor haar inwoners.

We kiezen nadrukkelijk voor een verkiezingsprogramma gebaseerd op een beperkt aantal speerpunten, waar onze focus op komt te liggen. Daarnaast zijn we ons bewust dat de samenleving in hoog tempo verandert en hier willen we flexibel en adequaat op inspelen. De speerpunten zijn daarom zo uitgewerkt dat zij te allen tijde als basis dienen voor toekomstige beslissingen.

De 7 speerpunten van de VVD voor de gemeente Tynaarlo zijn:

ü  Financieel gezonde gemeente in dienst van haar inwoners;

ü  Goede en betaalbare zorg en ondersteuning;

ü  Onderwijs, sport en cultuur dichtbij;

ü  Passende woonruimte in een veilige en groene omgeving;

ü  Realistische en betaalbare energietransitie;

ü  Minder regels voor ondernemers;

ü  Ruimte voor inwoners en hun initiatieven.

 

De VVD wil in de nieuwe raadsperiode graag weer haar bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen. In dit verkiezingsprogramma geven wij aan op welke manier wij dat willen doen.