Nico Heikamp

Mijn rol binnen Stichting Kringloop Organisatie Tynaarlo (SKOT) is die van directeur/bestuurder. In 2005 is SKOT door mij opgericht met het doel om als vrijwilligersorganisatie door recycling mensen een werkplek te bieden voor sociale activering.
Ik zorg voor employability van circa 30 vrijwilligers. Daarbij beschouw ik de vrijwilligers als autonome individuen waarin zij in zichzelf en in de organisatie investeren. SKOT is lokaal verankerd en hecht waarde aan de mogelijkheid tot leren in de praktijk.

In de raadsperiode 2003-2006/2010-2014 beheerde ik de portefeuilles: ruimtelijke ordening, samenleving, sport, p&o, werkgelegenheid, financiën (audit comité) en WMO. Als voorzitter van het Comité transities WMO heb ik mogen bijdragen aan de gerealiseerde aansluiting met zorgverleners in het kader van transities WMO gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Assen.

Vanaf 1998 adviseer ik als zzp’er het midden- en kleinbedrijf en fungeer ik als coach en sparring partner. Ik heb twee prioriteiten: ondernemerschap en technologie. Het midden- en kleinbedrijf, zelfstandigen en startups verdienen meer ruimte, minder regels en lagere lasten, zodat ze kunnen groeien. Nieuwe technologie verandert onze samenleving steeds sneller. Dat vraagt een actieve en verantwoordelijke overheid. Zodat we kansen benutten en uitdagingen aankunnen. In 2015 ben ik afgestudeerd op de Master of Business Administration (MBA) NTI University Leiden & Business School Buren.

Meer over mijzelf:
 ‘Zo ik iets ben, ben ik een noordeling.’ De mensen en landschappen van Noord-Nederland zijn mij dierbaar. Op mijn negentiende jaar heb ik gekozen voor het ondernemerschap. Ik meet me een houding aan van zelfstandigheid, durf, initiatief en creativiteit. Ik woon in Vries ben samenwonend en we hebben één dochter. Vrije tijd: met de camper eropuit, favoriete sporten: ijshockey, voetbal. Commissielid Vereniging Volksvermaken Vries.